Zonnig wijkbezoek aan Helmond Oost

Zaterdagochtend bracht het college en de raad van Helmond een bezoek aan de wijk Helmond-Oost.Na een hartelijk ontvangst in Ontmoetingscentrum Rozenhof openden Wim van Lieshout (voorzitter van de wijkraad) en Gerard Feijen (bestuurslid van de wijkraad) het wijkbezoek met een welkomstwoord en hield burgemeester Blanksma een toespraak.

Het vervolg van het ochtendprogramma bestond uit een wandeling door de wijk. Het gezelschap kreeg een rondwandeling langs onder andere: het Hortensiapark, het gerenoveerde winkelcentrum Straakven en enkele renovatie- en duurzaamheidsprojecten van Woonpartners.

Vierde beweegtuin in Helmond
Daarnaast lichtten medewerkers van Jibb+ toe dat er naar verwachting eind dit jaar een vierde beweegtuin komt; namelijk op het terrein van handbalvereniging Swift. Een beweegtuin is een pleintje met een aantal toestellen. Dit biedt inwoners van Helmond van alle leeftijden de mogelijkheid om samen met anderen te bewegen in de buitenlucht.

Wijkontwikkeling
Tot slot volgde na de lunch een presentatie over het wijkontwikkelingsplan. Tijdens deze presentatie werd uitleg gegeven over de totstandkoming, de samenwerking met Woonpartners, communicatie met de wijk en natuurlijk al de eerste bevindingen.

Please follow and like us:
error