Wethouder Dortmans reikt vignet ‘Gezonde School’ uit aan Jan van Brabant College – Deltaweg

Het Jan van Brabant College – Deltaweg mag zich sinds kort een ‘Gezonde school’ noemen. Het vignet werd donderdagochtend 28 februari in het bijzijn van leerlingen en docenten feestelijk uitgereikt door Cathalijne Dortmans, wethouder van Onderwijs in Helmond.

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Het Jan van Brabant College – Deltaweg ontving het vignet Gezonde school voor het themaVoeding.Docent lichamelijke opvoeding Jessica Bekker nam het vignet namens de school in ontvangst. “Onze school besteedt speciale aandacht aan het thema ‘gezonde voeding’. Hiervoor hebben we onder andere het project de fitste klas in leerjaar 2 en het lespakket ‘weet wat je eet’ bij biologie ontwikkeld en ingezet. En natuurlijk hebben we een gezonde schoolkantine.” In 2018 heeft de school voldaan aan alle criteria voor een gezonde schoolkantine en de Gouden Gezonde Kantine schaal behaald. “Zonder een gezonde schoolkantine kan een school überhaupt geen vignet Gezonde school, thema Voeding behalen” aldus Jessica Bekker.

Wethouder Dortmans was trots op de prestatie van het Jan van Brabant College – Deltaweg en vond dat het heel mooi aansluit bij de doelstellingen van Jibb+. Deze stichting wil voldoende beweging en gezonde voeding toegankelijk en aantrekkelijk wil maken voor iedere inwoner van Helmond. “Gewicht, gedrag, voeding en beweging zijn niet los van elkaar te zien. Met één integrale benadering van gezondheid willen wij een nóg positievere impact hebben op de gezondheid van de inwoners in de gemeente Helmond”, aldus de wethouder.

En natuurlijk hoort bij een feestje ook een cadeau: om het drinken van water te stimuleren krijgen alle leerlingen van het Jan van Brabant College – Deltaweg namens de gemeente een bidon.

Please follow and like us:
error