Werkzaamheden Havenpark van start

Aannemer Mourik Groot-Ammers legt nieuw park aan

De schop gaat in de grond in het Havenpark. Vanaf week 18 gaat aannemer Mourik Groot-Ammers aan de slag. Op 21 mei vindt de formele starthandeling plaats. Dat is meteen ook het officiële moment voor de naamsverandering: het park gaat verder als Burgemeester Geukerspark.

Het wordt een ware metamorfose: van een grasveld naar een prachtig park waar de Oude Aa weer een prominente plek krijgt. Fietsers en wandelaars krijgen alle ruimte op de Kanaaldijk Noord Oost. Tussen Keyserinnedael en de Havenweg wordt de weg gesloten voor het gemotoriseerde verkeer en als boulevard bij het park betrokken.

Wens van veel Helmonders in vervulling

Centrumwethouder Erik de Vries is heel blij dat de werkzaamheden aan het park nu beginnen: “Een park op deze plek was een grote wens van vrijwel iedereen die meegedacht heeft over het Centrumperspectief. Ik zie het als een belangrijke investering in de aantrekkelijkheid van ons centrum. De daadwerkelijke uitvoering heeft wat langer op zich laten wachten dan oorspronkelijk gepland, maar nu gaan we écht beginnen. Over een klein jaar heeft Helmond er een fantastische plek bij!”    

Officiële starthandeling op 21 mei

Op dinsdagavond 21 mei vindt de officiële starthandeling plaats. Er is dan een feestelijke bijeenkomst in het park. De familie van oud-burgemeester Geukers is ook aanwezig, om samen met huidig burgemeester Blanksma het park zijn nieuwe naam te geven. De feitelijke werkzaamheden beginnen al iets eerder. De aannemer start vanaf week 18 met het plaatsen van hekken en de eerste graafwerkzaamheden.

Centrumperspectief

De aanleg van het Burgemeester Geukerspark is één van de belangrijkste onderdelen uit het Centrumperspectief. In het Centrumperspectief staan de contouren om van het centrum van Helmond in 2030 dé centrale ontmoetingsplek van de stad en de regio te maken.

Please follow and like us:
error