Wereldkankerdag 2019: Kanker zet je wereld op zijn kop

Liduine Jansen, beeldend kunstenaar.

Op 4 februari, Wereldkankerdag, staan boeken en schilderijen centraal in het regionaal inloophuis De Cirkel in Helmond. Beeldend kunstenaar Liduine Jansen uit Griendtsveen opent dan haar schilderijenexpositie abstracte landschappen. Tevens wordt het boek ‘Niet Schrikken’, geschreven door Liduine en haar levenspartner Frits Sibelle, gepresenteerd. Die middag wordt ook het werkboek ‘Anders over leven met kanker’ van de Helmondse arbeidskundige en vitaliteitstherapeute Mariëtte van Hooff wereldkundig gemaakt.

Beide boeken passen perfect bij het wereldkankerthema van dit jaar ‘Kanker zet je wereld op zijn kop’. Het thema komt in beide boeken op verschillende manieren aan de orde. In het boek van Liduine Jansen en Frits Sibille worden hun ervaringen beschreven nadat bij Liduine in 2012 borstkanker geconstateerd werd. Mariette van Hooff biedt in haar werkboek handreikingen en oefeningen aan om zelf aan de slag te gaan om je leven na kanker weer goed op de rit te krijgen.

De opening van de expositie, die tot begin april te bezichtigen is in het inloophuis, en de presentatie van de beide boeken is maandagmiddag 4 februari tussen 15.00 en 17.00 uur in regionaal inloophuis   De cirkel, Evertsenstraat 19 in Helmond.

Please follow and like us: