Verkiezingen Europees Parlement op 23 mei 2019

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn in Nederland op donderdag 23 mei 2019. De stembussen zijn op deze dag open van 7.30 tot 21.00 uur.  De stempas valt uiterlijk 7 mei bij u in de bus.

Legitimatie

Gaat u stemmen, dan bent u verplicht om de stempas en een legitimatiebewijs mee te nemen naar het stembureau. Een legitimatiebewijs is een paspoort, identiteitskaart of een rijbewijs. Dit document mag voor deze verkiezingen tot maximaal vijf jaar verlopen zijn. Zonder stempas én legitimatiebewijs kunt u niet stemmen.

Wie mag stemmen?

U mag stemmen voor het Europees Parlement als u:

  • de Nederlandse nationaliteit heeft of de nationaliteit van een andere lidstaat van de Europese Unie en u zich bij de gemeente heeft laten registreren als kiezer.
  • 18 jaar of ouder bent.

Stemlocaties

Helmond heeft 34 stemlocaties. U kiest zelf bij welk stembureau in Helmond u stemt. Op uw stempas staat het adres van een stembureau bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen.

De Smed vervangt stemlocatie De Ark

Zalencentrum De Smed vervangt stemlocatie De Ark. Deze locaties liggen tegenover elkaar in Stiphout.

Wilt u meer informatie?

Op www.helmond.nl/verkiezingen vindt u informatie over alle stembureaus in Helmond, wat u kunt doen als u uw stempas kwijtraakt en hoe u iemand kunt machtigen om voor u te stemmen.

Please follow and like us:
error