Uitbreiding werkgebied Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o.

Het verzorgingsgebied van Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. wordt groter. Vanaf
1 januari 2020 is de dierenambulance voor inwoners van de gemeenten Helmond, Laarbeek, Asten, Someren en Gemert-Bakel 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor noodgevallen. Na een melding rukt de ambulance zo snel mogelijk uit om het gewonde of gevonden dier op te halen. Gewonde dieren krijgen direct de benodigde eerste hulp en indien nodig verdere medische zorg door de dierenarts. De dieren worden daarna liefdevol opgevangen en verzorgd in het asiel aan de Grasbeemd 17 in Helmond, waar ook gevonden dieren (tijdelijk) verblijven.

De Dierenambulance Helmond e.o. is al ruim 30 jaar een begrip in Helmond en ruime omgeving. Elke dag weer worden veel gevonden en gewonde dieren door onze vrijwillige medewerkers opgehaald of door een vinder naar onze locatie in Helmond gebracht. Helaas zijn veel van die dieren door hun eigenaren afgedankt, verwaarloosd, weggedaan of zelfs letterlijk als oud vuil weggegooid of uit de auto gezet. Andere dieren leven vrij in de natuur, zijn echte zwervers, zijn ziek of hebben een ongeluk gehad. In alle gevallen worden deze dieren met de beste zorg en liefde door onze vrijwilligers van de dierenambulance opgehaald en vervoerd. Overleden dieren zonder eigenaar mogen wij alleen in de gemeente Helmond ophalen. Voor het ophalen van overleden dieren in de andere gemeenten moeten inwoners contact opnemen met de eigen gemeente.

Uitbreiding verzorgingsgebied: meer dierenambulances en meer vrijwilligers

Het verzorgingsgebied bestaat vanaf 1 januari 2020 uit de woonplaatsen: Aarle-Rixtel, Asten, Bakel, Beek en Donk, Elsendorp, Gemert, Handel, Helmond, Heusden, Lierop, Lieshout, Mariahout, Milheeze, De Mortel, Ommel, De Rips, Someren, Someren-Eind en Someren-Heide. Dit grotere gebied maakt een uitbreiding van twee naar drie dierenambulances noodzakelijk. Deze zijn alle drie beschikbaar gesteld door Stichting Dierenlot. Onze 3e ambulance gaat al vanaf 20 december 2019 rijden. De inwoners in het verzorgingsgebied zullen merken dat de responsetijd sterk versnelt ten opzichte van de huidige situatie.

Met het groter worden van het verzorgingsgebied en de uitbreiding van dierenambulances, wordt ook de vraag naar vrijwilligers groter. We zijn dringend op zoek naar chauffeurs en bijrijders op onze ambulances, naar centralisten om meldingen aan te nemen en naar vrijwilligers bij onze dierenopvang. Zie onze website (www.dierenambulancehelmond.nl) voor meer informatie.

Opvang in het dierenasiel

Ons dierenasiel biedt opvang aan honden, katten en andere huisdieren die geen onderdak meer hebben. Bij zwerfkatten, zwerfhonden en andere huisdieren zonder eigenaar die bij ons binnen komen, wordt in eerste

instantie op allerlei manieren (via Stichting Amivedi, onze eigen website en Facebook) geprobeerd om de rechtmatige eigenaar te vinden. Mocht dat na 14 dagen niet gelukt zijn dan zoeken we op een verantwoorde

wijze naar een nieuw baasje. Ook dieren die door hun eigenaar om diverse redenen (ziekte, verhuizing, enz.) aan ons asiel worden afgestaan, worden liefdevol opgenomen. In het wild levende dieren worden na verzorging teruggeplaatst in de natuur. Indien dat niet mogelijk is, worden deze dieren naar gespecialiseerde opvangcentra gebracht.

Bezoeken en adopteren

Inwoners van de genoemde gemeenten kunnen katten en kittens tijdens openingstijden vrijblijvend bezoeken in het dierenasiel. Het bezoeken van de honden kan alleen op afspraak. Informatie over de procedure voor het adopteren van een hond, kat of kitten is te vinden op onze website: www.dierenambulancehelmond.nl.

Extra service dierenambulance

Als mensen zelf geen vervoer hebben, dan kunnen zij tegen betaling de dierenambulance ook inschakelen om bijvoorbeeld met het huisdier naar de dierenarts te gaan, of om het overleden huisdier op te laten halen. Indien gewenst verzorgt de Dierenambulance tegen meerprijs ook de crematie of begrafenis van huisdieren.

Bereikbaarheid Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o.

Voor noodgevallen is de dierenambulance 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar op telefoonnummer 0492-513971. Voor overige vragen of voor contact met het dierenasiel zijn de medewerkers via hetzelfde telefoonnummer te bereiken tussen 09.00 en 17.00 uur.

Het dierenasiel is open op maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en zon- en feestdagen is het asiel gesloten.

Het bezoekadres is: Grasbeemd 17, 5705 DE Helmond. Email: info@dierenambulancehelmond.nl.
Website: www.dierenambulancehelmond.nl. Facebook: www.facebook.com/dierenambulancehelmond.

Please follow and like us:
error