Tweede editie van het Helmondse kindercongres ‘De Stad van de Toekomst’

Woensdag 15 mei vond de tweede editie van kindercongres ‘De Stad van de Toekomst’ plaats in het Tienerhuis in Helmond. Meer dan 125 groep 8 leerlingen van Helmondse basisscholen beleefden een speciaal programma voor en door kinderen. Tijdens dit congres stonden verschillende thema’s centraal waaronder afval scheiden, zwerfafval en duurzaamheid.

Project KLIEN IT

Het congres is georganiseerd voor de zogenaamde KLIEN IT-scholen van Helmond. Deze 14 scholen houden zich het hele schooljaar bezig met het schoonhouden van de schoolomgeving en leskaarten over duurzame onderwerpen. Groen4Life bezoekt in opdracht van de gemeente Helmond drie per jaar de scholen om met de kinderen in gesprek te gaan over afval en hun zwerfvuilacties.

Programma kindercongres ‘De Stad van de Toekomst’
Het congres werd geopend door jongerencoach Emely Sanders van het Tienerhuis en directeur Mark Vaal van Blink. De aanwezige scholen, Bs. De Vlier, Bs. De Korenaar, Bs. Silvester-Bernadette en Montessorischool Helmond, presenteerden hun resultaten van project KLIEN IT middels een eigen stand. Er waren bijzondere resultaten van het project te zien: van duurzaamheidsspellen tot posters over recycling en filmpjes over afvalscheiding. Daarnaast kregen de leerlingen een workshop ‘maak je eigen duurzame tandpasta’ en een demonstratie van enkele inzamelvoertuigen door Blink. Tot slot namen alle aanwezigen deel aan de Afvalquiz. 

Prijsuitreiking KLIEN IT 2018-2019
Donderdag 6 juni vindt de prijsuitreiking plaats voor de basisscholen die zich het beste hebben ingezet tijdens KLIEN IT 2018-2019 of het mooiste ontwerp hebben gemaakt voor een eigen prullenbak. Zowel op het terrein van de school als in het centrum zal deze prullenbak een plek krijgen.

Please follow and like us:
error