Terwijl de kater sliep live bij Omroep Helmond

Poëzieklassiekers en kleinkunstparels op muziek

Dinsdag 10 december treedt het duo Terwijl de kater sliep op in de grote zaal van de Cacaofabriek, waar een live opname gemaakt wordt voor Tegen de Stroom In, het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond. Aanvang van het concert: 21.30 uur.

Het lijkt een mooie traditie te worden: de laatste Tegen de Stroom In Sessie van het jaar met Helmonds talent. Na Brothers in Law met liederen van Tom Waits, Jan en Alleman (Jan Vriends en band met Nederlandstalige liedjes) en De Mannen van Achterom is het dit jaar de beurt aan Terwijl de kater sliep. Zij zorgen voor een sfeervolle muzikale afsluiting van 2019.

Otine van Erp John van der Sanden

Het programma ‘Terwijl de kater sliep’ neemt het publiek anderhalf uur mee langs hoogtepunten uit de vaderlandse poëzie en de Nederlandse kleinkunst. Klassiekers als ‘Denkend aan Holland’ van Marsman of Vasalis’ ‘De idioot in het bad’ worden moeiteloos afgewisseld met kleinkunst van Bram Vermeulen of Toon Hermans. En ook werk van recentere datum wordt niet geschuwd.

Otine van Erp speelt accordeon. Zij studeerde aan het Tilburgs conservatorium en na een carrière die haar langs internationale podia voerde is zij nu ook actief in het cultuuronderwijs. Daarnaast geeft ze les op haar instrument in ’t Klooster te Nuenen. Ook is zij de drijvende kracht achter het Windkrachtfestival en het festival ‘Cacao aan de kade’ in Helmond. ‘Voor dit programma heb ik onder een aantal gedichten muziek gecomponeerd. De accordeon is een instrument dat heel geschikt is om verschillende sferen onder de muziek te zetten. Van Argentijns passioneel tot klezmeriaans.’

John van der Sanden is een neerlandicus die al tientallen jaren op het podium staat. Onlangs toerde hij nog met ‘De Mannen van Achterom’. Hij speelt contrabas en zingt. ‘Het is heel fijn om mooie teksten te zingen, er iets bij te vertellen en samen met het publiek te genieten van een kleine door ons zelf samengestelde bloemlezing.’

‘Een feest van herkenning’, noemde een van de bezoekers een voorstelling onlangs.

De voorstelling begint altijd met een lied van drs. P. De titel van het programma (terwijl de kater sliep) komt uit het lied ‘De zusters Karamazov’ van drs. P.

Tante Constance en Tante Mathilde
Woonden eendrachtig en knus bij elkaar
Een was hardhorend, de andere brilde
In doorsnee waren zij zeventig jaar
In Overveen
Telden zij hun dagen bijeen
Niet meer zo coquet als voorheen
Maar nog altijd flink ter been

Terwijl de kater sliep
En de pendule liep
En de kanarie sprak

Tjiep tjiep tjiep tjiep

Het concert op 10 december, dat deel uitmaakt van de reeks ‘Tegen de Stroom In Sessies’, zal ruim een uur duren en het eerste deel wordt live uitgezonden in het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond Tegen de Stroom In . Publiek kan het concert gratis bijwonen. Uw aanwezigheid wordt door de muzikanten bijzonder op prijs gesteld. Graag tot dinsdag 10 december, 21.30 uur in de grote zaal van de Cacaofabriek.

Samengevat:

Wat: Terwijl de kater sliep

Wie: John van der Sanden, Otine van Erp

Waar: Omroep Helmond, Cacaofabriek grote zaal

Wanneer: Dinsdag 10 december

Tijdstip: 21.30 uur

Tickets: gratis toegang

Please follow and like us:
error