Stichting Hart voor Minima

groentenArmoede in Helmond en omstreken.

De armoede in Helmond en omstreken heeft ons, Miranda en Patrick Verkoelen aan het denken gezet en op 8 januari zijn wij begonnen met dagelijks ophalen van Versproducten bij een Supermarkt. Na het opstarten van een Facebook groep stroomden de aanmeldingen binnen en naarmate de maand voorbij ging zaten we eind januari al op 148 gezinnen als lid. Zo zijn wij onze particuliere voedselbank begonnen.

Zelf zijn we geen minima. Ikzelf heb een baan van 50 uur per week en een eigen bedrijf en mijn vrouw doet vrijwilligers werk. Daarbij doen we dus nu ook nog deze particuliere Voedsel bank.

Helmond heeft een Super Sociaal i.p.v. een voedsel bank en hierover waren veel leden ontevreden. Om aan de juiste info te komen zijn we daarom in gesprek met de Gemeente en de wethouder. Onze Facebook groep was in Juni/ Juli namelijk al uitgegroeid naar 193 gezinnen. Door onze inzet en overleg met de Gemeente Helmond zijn we uiteindelijk als enige Particuliere Instantie toegevoegd aan Gemeentelijke Folder  :  “Ondersteuning voor inwoners met een laag inkomen “

Ons Doel is nog steeds om de gezinnen te ondersteunen in hun strijd tegen armoede en ze de tijd en kans te geven er zelf weer boven op te komen. Natuurlijk in samenwerking met de Gemeente want alleen kunnen wij deze strijd nooit winnen. Na onze vermelding in de folder van de  Gemeente werden we benaderd door andere diensten zoals :

  • Wijkagenten met gezinnen in problemen.
  • GGZ met patiënten.
  • Zorgboog met alleenstaande moeders.
  • Vluchtelingen voor voedsel.
  • Ect.

Onze werkwijze is simpel en met behulp van buren uitvoerbaar. Alles werd vanuit onze woning gedaan maar om wat rust te creëren in ons privé leven mogen gebruik maken van een garage naast ons huis.

Dagelijks halen vers voedsel op , hetgeen tegen de verkoop datum aanloopt, en dit verdelen wij in onze aangeschafte vriezer en koelkast. Andere producten die niet gekoeld dienen te worden plaatsen we in bakken met deksels . De volgende dag komen de gezinnen deze producten ophalen. Ook ontvangen we bijna dagelijks Brood van een echte Bakker in Helmond.

Met regelmaat worden we benaderd door winkeliers en bedrijven die ons producten willen geven. Het is zelfs zover dat wij samenwerken met de Voedselbank in Deurne.!   Deze geven ons producten en wij geven onze overtollige producten aan hen .

Onze vraag aan u : Vanwege het gestelde vertrouwen in ons en ons goede doel , hebben we de mogelijkheid gekregen om meer voedsel op te halen bij  3  Supermarkten in deze stad . Om alles  logistiek te kunnen regelen is de aanschaf van een groter vervoermiddel van belang.

Kort samen gevat zoeken we financiële middelen om een goede gebruikte bus aan te schaffen om hiermee meer gezinnen te kunnen voorzien van voedsel.

Ook zijn wij op zoek naar houdbare levensmiddelen.

Willen jullie ons helpen?

Graag vernemen wij uw reactie,

Met vriendelijke groeten, Stichting Hart voor Minima
Patrick en Miranda Verkoelen

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *