School en politie controleren samen op drugs in de klaslokalen.

Het leek misschien een 1 april grap, maar op het Helicon MBO te Helmond vond maandag een onaangekondigde drugscontrole plaats.
Het Helicon MBO Helmond ging samen met wijkagent Frans Wagemakers de klaslokalen af. Ze werden vergezeld door een drugshond en een hondengeleider. Naast de klaslokalen werden ook de kluisjes en de kantoren meegenomen in deze preventieve controle.

Goed nieuws: geen drugs gevonden
Bij sommige tassen gaf de drugshond een signaal af. Een signaal kan duiden op drugs, of alleen de geur ervan, en in enkele gevallen op medicijnen. Na een signaal van de hond werd er gecontroleerd en vond er een gesprek plaats met het zorgteam van de school. Zij konden eventueel doorverwijzen naar professionele hulpverlening zoals Novadic-Kentron. Aan het einde van de controle bleek dat er geen drugs aanwezig waren op de school.

Eigen initiatief
De directie van Helicon MBO Helmond kwam eerder dit jaar zelf met dit initiatief en de school regelde zelf de benodigde beveiliging en honden. Met deze preventieve controle geeft de school een duidelijk signaal af richting de studenten dat drugsgebruik en -bezit op school niet getolereerd wordt.

Bron: politie Helmond

Please follow and like us:
error