Scherpere controles bij milieustraat Helmond

Bezoekers van de milieustraat worden vanaf deze week standaard gevraagd naar een legitimatiebewijs. Dit om te voorkomen dat bedrijven en inwoners van andere gemeenten hun afval naar de milieustraat in Helmond brengen.

Milieustraat Helmond alleen toegankelijk voor inwoners van Helmond
De milieustraat Helmond is alleen toegankelijk voor mensen die in Helmond wonen. Bedrijven en inwoners uit andere gemeenten mogen hun afval niet naar de milieustraat brengen. Zij betalen in Helmond geen afvalstoffenheffing en worden daarom geweigerd. Door strenger te controleren hoopt de gemeente de kosten voor de inwoners relatief laag te kunnen houden.

Bent u van plan om binnenkort een bezoekje te brengen aan de milieustraat?
Vergeet dan niet uw legitimatiebewijs (rijbewijs, identiteitskaart of paspoort) mee te nemen om toegang te krijgen tot de milieustraat. Als uw paspoort of rijbewijs niet is uitgegeven in Helmond (u bent bijvoorbeeld net naar Helmond verhuisd) dan kunt u post meebrengen waaruit uw nieuwe adres blijkt. U moet ook in dit geval een legitimatiebewijs meenemen.

Let op:

  • U kunt bij de milieustraat alleen met PIN betalen 
  • U kunt maximaal 2 m3 per keer meenemen

Meer informatie
De milieustraat bevindt zich aan de Gerstdijk 1 en is geopend van maandag t/m vrijdag 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur. Benieuwd wat voor soort afval u weg kunt brengen naar de milieustraat en hoeveel dit kost? Ga dan naar www.helmond.nl/milieustraat.

Please follow and like us:
error