PRAKTIJKSCHOOL HELMOND ZET ZICH IN VOOR NICARAGUA

nigaruaansevlagEen samenwerkingsproject van Praktijkschool Helmond en de Stedenband Helmond-San Marcos

In de periode van 13 tot en met 23 juni 2016 staat het dagelijks doen en laten van de Praktijkschool Helmond in het teken van Nicaragua.

Burgerschap en bewustwording zijn de thema’s voor deze twee weken voor leerlingen, docenten, ouders en wijkbewoners.

Helmond heeft al lange tijd een band met het stadje San Marcos in Nicaragua, een land in Midden Amerika. Een land dat het door de jaren heen economisch moeilijk heeft en  hulp krijgt uit veel Europese landen.

Jaarlijks wordt door de Stedenband Helmond-San Marcos ( www. helmond-sanmarcos.nl) een project georganiseerd om de inwoners van Helmond te informeren over het wel en wee van onze vrienden in San Marcos.

Op 13 juni 2016 is de start van het project met het hijsen van de Nicaraguaanse Vlag; daarbij kunnen we  luisteren naar een lied uit Nicaragua. Op 23 juni 2016 sluiten we het project af met een MARKT in de namiddag.

In de tussentijd zijn we dan bezig met het maken van een echte muurschildering, met het mobiel inleefatelier, met kunst, met Nicaraguaans koken, lessen over burgerschap en bewustwording van het leven in een derde wereldland. En met de vraag hoe we onze vrienden in San Marcos kunnen helpen.

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *