Podiumbijeenkomst VN verdrag handicap

Wat moet de gemeente doen om ervoor te zorgen dat de positie van mensen met een beperking verbetert? Daarover gaat het VN verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Tijdens de podiumbijeenkomst van dinsdag 16 april horen raads- en commissieleden wat dit VN verdrag inhoudt en hoe de gemeente Helmond het verdrag wil implementeren. De podiumbijeenkomst start om 19.30 uur in Wijkhuis De Geseldonk, Cederhoutstraat 44. Inwoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Diverse sprekers informeren de raads- en commissieleden en andere geïnteresseerden die avond over het verdrag. Het VN verdrag Handicap bevordert, beschermt en waarborgt de mensenrechten van mensen met een beperking.

Informatief Programma

Raads- en commissieleden horen wat het verdrag in de praktijk voor gemeente Helmond en haar inwoners betekent. Ook de uitvoering van het verdrag wordt besproken. Wat wordt er al gedaan in onze gemeente? Wat zijn de ervaringen van inwoners? Gemeente Breda vertelt als voorbeeldgemeente over hun aanpak om inwoners met een beperking volwaardig mee te laten doen.

U bent van harte welkom

Inwoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. Wilt u weten welke sprekers komen? Het volledige programma staat op helmond.raadsinformatie.nl.

Please follow and like us:
error