Op water lopen kinderen in Helmond de Wandelavondvierdaagse uit!

bidon vullenIn de periode van 25 mei tot en met 28 mei vindt in Helmond weer de Wandelavondvierdaagse plaats. Kinderen en hun ouders komen vier dagen achter elkaar in beweging en lopen 5, 10 of 15 km. Bij de speeltuin Leonardus kan op woensdag 25 mei gratis water getapt worden.

Water
Dit jaar helpt Brabant Water de Wandelavondvierdaagse tot een leuk en gezond beweegfestijn te maken. Op woensdag 25 mei wordt er door Brabant Water, geheel belangeloos, een watertappunt aangesloten bij de speeltuin Leonardus. Alle deelnemende kinderen en hun ouders kunnen hun eigen bidon of flesje meenemen en deze tijdens de wandeling gratis vullen met water. Brabant Water stimuleert hiermee kinderen en ouders om kraanwater te drinken.

Drinkwatercampagne
Dit initiatief van Brabant Water sluit naadloos aan op de drinkwatercampagne van Stichting Jong Helmond Lekker Gezond (JHLG) die 3 juni van start gaat in Helmond. Met de boodschap ‘Water, het beste voor je kind’ gaan verschillende kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, consultatiebureaus en het Elkerliek ziekenhuis ouders stimuleren om hun kind vaker water te geven. Water drinken moet weer de normaalste zaak van de wereld worden. In pakjes drinken , frisdrank en sap zit vaak veel suiker wat ongezond is. Kraanwater bevat daarentegen mineralen en is een uitstekende dorstlesser zonder suiker of zoetstoffen. En kraanwater is in Nederland overal beschikbaar.

JOGG-aanpak
De deelname van scholen, het in beweging brengen van kinderen en hun ouders tijdens de Wandelavondvierdaagse sluit goed aan bij de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht) die JHLG lokaal uitvoert. Met deze aanpak verbindt JHLG lokale initiatieven en partijen die inzetten op een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren. Niet eenmalig, maar als blijvend onderdeel van een langdurige aanpak. Samen gaan we voor meer jongeren op gezond gewicht

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *