Museum Helmond ontvangt subsidie van Turing Foundation voor Lucas Gassel-expositie

De Turing Foundation heeft Museum Helmond financiële steun toegekend van maar liefst € 30.000 voor de expositie over Lucas Gassel, dè meester van het landschap. Het is de eerste expositie ooit over het werk van de in Helmond geboren 16e eeuwse schilder, te zien van 10 maart tot 7 juni 2020 in Kunsthal Helmond. De tentoonstelling over het leven en werk van deze, in zijn tijd, vermaarde landschapsschilder vormt het hoogtepunt van het Helmondse Lucas Gasseljaar, dat dit najaar aanvangt.

Durf en kwaliteit

De Turing Foundation wil mensen in Nederland laten genieten van kunst. Daarom steunt de Foundation kwalitatief hoogstaande projecten met een bijzondere publieke aantrekkingskracht op het gebied van onder andere beeldende kunst. De Turing Foudation vindt de plannen van Museum Helmond getuigen van durf en kwaliteit. Mede door dit geld is het mogelijk om bijzondere bruiklenen op de expositie te laten zien. Meer dan 60 kunstwerken komen vanuit de hele wereld naar Helmond, waarvan bijna 20 schilderijen en een aantal tekeningen van Lucas Gassel – nagenoeg alle werken van de kunstenaar die bewaard zijn gebleven. De overige werken zijn van tijdgenoten en navolgers.

Museum Helmond kan zich met deze bijdrage scharen in de rij van toonaangevende Nederlandse musea die juist door de steun van de Turing Foundation een spraakmakende tentoonstelling konden of kunnen maken.

Over Museum Helmond

Museum Helmond is gevestigd op twee bijzondere locaties: het eeuwenoude Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van Nederland, en de moderne Kunsthal Helmond. De beide locaties liggen in het centrum van Helmond en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Ga naar museumhelmond.nl voor actuele informatie over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma.

Please follow and like us:
error