Lodewijk den Breejen op kandidatenlijst Water Natuurlijk Aa en Maas

Onlangs heeft de ALV van Water Natuurlijk Brabant de kandidatenlijst voor waterschap Aa en Maas vastgesteld. De waterschapverkiezingen zijn tegelijk met de provinciale verkiezingen op 20 maart 2019. Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, zit nu met 6 personen in het Algemeen Bestuur van Aa en Maas. Men vormt hét netwerk voor water, natuur, landschap, cultuurhistorie, recreatie, educatie en sportvisserij en komt op voor zowel de belangen van de burger als de water-natuur zelf.

Na lijsttrekker Ernest de Groot uit Uden staat Suzanne de Zoeten uit Escharen op plek 2. Op plek 3 staat Klaas van der Laan uit Schaijk. Op de plekken 4, 5 en 6 volgen Judith Hendrickx (Den-Bosch), Francis van Zandbrink (Berlicum) en Gerard Claassen (Lierop). Daarachter completeren Jacques van Geest (Gassel), Wouter-Jan Oosten (Veghel), Rein Godding (Gemert) en Joseph Kuijpers (Oss) de Top 10. Bij de eerste 12 kandidaten staan 6 nieuwkomers en 4 vrouwen. Lodewijk den Breejen (bekend als lijstrekker ChristenUnie en leraar Voortgezet onderwijs) uit Helmond staat op plaats 11.

Elke regio en de belangrijkste doelgroepen zijn vertegenwoordigd. Ernest de Groot is heel tevreden met de kennis en kunde van de kandidaten op het vlak van waterbeheer, bos, natuur, landgoed, landschap, cultuurhistorie, erfgoed, educatie, recreatie, watersport en sportvisserij. Ook zijn alle kandidaten goed geworteld binnen het maatschappelijk middenveld van de Oost-Brabantse samenleving. De Top 12 van de kandidatenlijst van Water Natuurlijk Aa en Maas ziet er als volgt uit:

 1. Ernest de Groot (Uden)                       m
 2. Suzanne de Zoeten (Escharen)           v
 3. Klaas van der Laan (Schaijk)               m
 4. Judith Hendrickx (Den-Bosch)             v
 5. Francis van Zandbrink (Berlicum)        v
 6. Gerard Claassen (Lierop)                    m
 7. Jacques van Geest (Gassel)               m
 8. Wouter-Jan Oosten (Veghel)               m
 9. Rein Godding (Gemert)                       m
 10. Joseph Kuijpers (Oss)                          m
 11. Lodewijk den Breejen (Helmond)      m
 12. Inge Wesel, (Drunen)                            v
Please follow and like us: