Lezing Gerard Rooijakkers in Kasteel Helmond

Op zondag 17 maart geeft cultuurhistoricus en Brabant-kenner dr. Gerard Rooijakkers een lezing bij Museum Helmond op de locatie: Kasteel Helmond. De lezing ‘De betoverde Peel’ duurt van 14.30-15.30 uur en gaat over het magisch universum van onze voorouders.

“Welkom op deze magische middag, waarvan men zonder schietgebed niet veilig huiswaarts keert.” In zijn voordracht gaat Gerard Rooijakkers in op de relatie tussen de historische heks (met de beruchte Peellandse heksenprocessen van 1595) en de sagenheks, zoals we die kennen uit de vertelcultuur in de vorm van volksverhalen. Een overzicht van de belangrijkste magische verhaalmotieven uit de orale tradities in Zuidoost-Brabant – die een fascinerend beeld geven van de angsten, wensen en frustraties van onze voorouders – passeert de revue.

Openingstijden en tarieven

De lezing kost €15,00 per persoon, dit is inclusief de toegang tot het kasteel, een bezoek aan de tentoonstelling Heksenjacht in Peelland en een kop koffie/thee. Museumvrienden betalen slechts €7,50. De kasteelzaal waar de lezing plaatsvindt is geopend vanaf 14.00 uur. Na de lezing is er ruimte om vragen te stellen aan Gerard Rooijakkers en is er ruimte om de tentoonstelling te bezichtigen. Kasteel Helmond is geopend tot 17.00 uur.

Aanmelden?

Dat kan online via www.museumhelmond.nl/evenementen/lezing-gerard-rooijakkers/. Alleen dan is een plek gegarandeerd.

Bereikbaarheid

Kasteel Helmond is een museumlocatie van Museum Helmond, samen met Kunsthal Helmond. Het eeuwenoude stadskasteel ligt in het centrum van Helmond op circa 10 minuten lopen van station Helmond. Het kasteel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto, je kunt parkeren onder de Kasteel-Traverse, op circa 3 minuten lopen van het kasteel. Ga naar www.museumhelmond.nl voor actuele informatie over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma.

Please follow and like us:
error