Kentekenherkenning op parkeerterreinen in Helmond.

Enkele jaren geleden zijn in Helmond de parkeerkaartautomaten op straat ingesteld op digitaal betalen. Betalen met (munt)geld is niet meer mogelijk. De volgende stap is dat het systeem nu wordt ingericht om het parkeren op straat volledig mobiel en digitaal te kunnen controleren en handhaven.

beautiful young woman pays for Parking in meter on the street

Bij de parkeerautomaat wordt het kenteken van de auto ingevoerd. Dit vervangt het bekende parkeerkaartje achter de voorruit. Door de kentekens van geparkeerde auto’s te scannen, controleert de parkeercontroleur of het parkeergeld is betaald. Hiervoor wordt een scanauto of scanscooter ingezet.

Er is gekozen voor een systeem met voldoende waarborgen voor de bescherming van de privacy bij het verwerken van de persoonsgegevens.

Afgelopen maand zijn twee automaten, Ameidewal (links) en Kegelbaan (Rabobank) ingesteld op het invoeren van het kenteken. Komende maanden worden alle parkeerautomaten aangepast. Voorlopig krijgt men nog wel een parkeerkaartje. De Parkeerkaartjes vervallen wanneer alle parkeerautomaten volledig op kentekeninvoering zijn ingesteld én een gewenningsperiode goed is verlopen. Naar verwachting is dat medio 2020.

Please follow and like us:
error