Jeugdlintjes

Burgemeester Elly Blanksma  heeft in totaal vier jeugdlintjes uitgereikt aan kinderen die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd.

 Lintje 1 en 2 waren voor Jolijn Thijssen (10 jaar) en Rens van Onzenoort (9 jaar) van de Montessorischool. 

Samen met Rens van Onzenoort heeft Jolijn een leeskussenactie gehouden in de periode augustus tot en met december 2017. Doel was om geld in te zamelen voor kinderen met kanker. De gehele opbrengst (€ 2.300,–) is dan ook naar KIKA gegaan. Samen hebben ze de actie helemaal zelf verzonnen en uitgevoerd. Op een gegeven moment zijn er vrijwilligers ingeschakeld om de enorme hoeveelheid kussentjes te maken. Bedrijven sponsorde stof, andere vulling. Jolijn en Rens hebben veel achter het naaimachine gezeten om de kussentjes klaar te krijgen. De kussens werden verkocht via Facebook, een Kerstmarkt op school en veel andere kanalen.

Lintje 3 was voor Indy Scheepers (16 jaar) van het ROC Nieuwveld. 

Indy is al 12 jaar actief op de BMX en ze heeft in de afgelopen jaren Helmond op de kaart gezet op het gebied van BMX. Vorig jaar behaalde ze in Amerika de 2e plaats op het Wereldkampioenschap. Dit jaar verbeterde ze die prestatie door  9 juni 2018 Wereldkampioen te worden in Azerbeidzjan. Dit in haar eerste jaar als junior 16+.

 

Lintje 4 was voor Liv Tempelaars (14 jaar) van het Jan van Brabant College.

Liv speelt 6 jaar viool, 5 jaar bij het Kunstkwartier en nu een jaar bij het YMA in Tilburg (Young Musicians Academy). Ze oefent dagelijks minimaal 2 uur. Liv mocht als afgevaardigde van het Jan van Brabant-college naar de Orion Classic Awards. Daar heeft ze de sterren van de hemel gespeeld in het Speelhuis, voor het eerst met een orkest. Ze kreeg daar haar eerste muziekprijs: de Aanmoedigingsprijs.

 Jeugdlintje
Het Jeugdlintje is bedoeld voor kinderen en jongeren van 6-18 jaar die een bijzondere prestatie hebben verricht voor een ander, of voor de samenleving. Het gaat om jongeren die in Helmond wonen. De jongere moet een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van vrijwilligerswerk, sport of cultuur. Op het moment van aanvragen mag de prestatie niet langer dan een jaar geleden zijn. Kent u iemand die volgend jaar een jeugdlintje hoort te krijgen? Opgeven kan via https://www.helmond.nl/jeugdlintje

Please follow and like us: