Het Speelhuis genomineerd

Na alle feestelijkheden, rondom de opening van de nieuwe schouwburg in Helmond, is theater Het Speelhuis genomineerd voor Theater van het Jaar 2018 in de categorie kleine theaters (<450 stoelen). De Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) reikt op 19 november 2018 de prijs uit aan een theater dat in 2018 uitstekend gepresteerd heeft. 

 Sinds 2010 reikt de VVTP deze prijs uit. De leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap én de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Voor alle gebieden geldt dat de ontwikkeling van het theater het afgelopen jaar wordt meegewogen. Het is een kers op de taart voor het bijzondere jaar dat theater Het Speelhuis nu al achter de rug heeft. Naast de grootscheepse verbouwing ontwikkelde het theater een nieuwe corporate identity, werden er eigen en co-producties geproduceerd. Ook werd er een driedaags theaterfestival georganiseerd met opvallende campagnes. Het Speelhuis kreeg haar eigen restaurant en een pleinzaal (vlakke vloer) die volledig naar buiten te openen is. Theater Het Speelhuis ontwikkelde nieuwe programmalijnen voor de toekomst met veel diversiteit in het aanbod. Van bekende grootheden tot klein avontuurlijk aanbod.

In de categorie kleine theaters zijn genomineerd: Diligentia (Den Haag), Het Speelhuis (Helmond), Westlandtheater De Naald (Naaldwijk) en Theater Walhalla (Rotterdam). Naast eeuwige roem  neemt de winnaar van de Theater van het Jaarprijs een speciaal vervaardigde stoel – ontworpen door Carla Janssen Höfelt – in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich.

In de categorie grote theaters zijn de volgende theaters genomineerd: DeLaMar Theater (Amsterdam), Theater De Meervaart (Amsterdam), Amphion (Doetinchem), Parktheater (Eindhoven), Theater aan het Vrijthof (Maastricht), Nieuwe Luxor (Rotterdam) en Theater De Stoep (Spijkenisse).

 

Please follow and like us: