Helmond-Noord en Warande eerste wijken aanleg glasvezel

Supersnel internet en klaar voor de toekomst dankzij glasvezel. Vanaf volgende zomer is het zover voor de wijken Helmond-Noord en Warande. Want Glasvezel Helmond B.V. verwacht in deze wijken als eerste het open glasvezelnetwerk aan te leggen in het eerste half jaar van 2019. Dat maakten wethouder van Bree en Patrique Dankers, directeur van e-Quest, als initiatiefnemers van Glasvezel Helmond B.V. zojuist bekend.

Eerst aanmelden, dan graven
Medio oktober kunnen de bewoners van Helmond-Noord en Warande een huis-aan-huis informatiepakket van Glasvezel Helmond B.V. verwachten over de planning, werkwijze en informatiebijeenkomsten. Ook maken dan de aanbieders van internet-, televisie- en telefoniediensten hun pakketten, servicediensten en prijzen bekend. Dit zijn voorlopig de volgende aanbieders: TriNed, Plinq, Teleplaza en Breedband Helmond. Bewoners hebben vervolgens tot en met november de tijd om aan te geven of ze direct willen instappen tegen gratis aansluitkosten. Waarschijnlijk start de uitvoering in februari. Dan worden daadwerkelijk de eerste straten voorzien van glasvezel en de eerste huizen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met de zomer.

Glasvezel Helmond B.V.
Glasvezel Helmond is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Zij zorgen van 2019 tot en met 2021 voor een glasvezelnetwerk in de straten van Helmond waar dit nog niet ligt. Glasvezel is de modernste, snelste en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie, telefonie en overige digitale diensten. “We gaan een gigantische datagroei meemaken”, licht Patrique Dankers toe. “Alles wat we in huis hebben, vraagt meer en meer data en dat vraagt om een goede digitale snelweg”. De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening, zoals elektriciteit en het riool. ”Iedereen moet over snel internet kunnen beschikken”, aldus wethouder Van Bree. “Daarnaast is glasvezel noodzaak om ontwikkelingen op gebied van zorg, onderwijs en openbare ruimte waar te maken.”

 

Meer weten? Kijk dan op www.helmond.nl/glasvezel en www.glasvezelhelmond.nl

Please follow and like us:
error