Helmond, Asten, Deurne, Someren, SBH: verbreding A67 tot aan Asten noodzakelijk

Een duidelijk perspectief op een verdere verbreding van de A67 door nú een studie te starten naar verbreding van het gedeelte Geldrop-Asten. Dat is waar de gemeenten Helmond, Asten, Deurne en Someren en de Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) voor pleiten. De verbreding naar 2×3 rijstroken tot aan Asten is noodzakelijk om de groei van de mobiliteit in de ‘booming’ regio Zuidoost Brabant te faciliteren. Alle colleges van B&W en het bestuur van SBH hebben een zienswijze met deze inhoud gestuurd naar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De minister heeft onlangs besloten de A67 slechts tot aan Geldrop te verbreden. In het programma SmartwayZ, mede ondertekend door de rijksoverheid, zijn ‘robuuste randen’ voor de infrastructuur (N279, A67, A2/N2) een belangrijk uitgangspunt. Met de  keuze van de minister om niets te doen aan de A67 tussen Geldrop en Asten wordt dit uitgangspunt geweld aan gedaan, zo is de overtuiging van de colleges en het bestuur van SBH. De reistijden zijn nu al te lang en worden met de deze keuze van de minister alleen maar langer. Colleges en SBH-bestuur dringen er daarom bij de minister op aan om concreet perspectief te bieden op verdere verbreding van de A67 door nu een studie op te starten naar de verbreding van het gedeelte Geldrop-Asten.

Zuidoost-Brabant is uitgegroeid tot de tweede economie van Nederland. De werkgelegenheid neemt sneller toe dan het landelijk gemiddelde, evenals de mobiliteit. Kenniswerkers vanuit de hele wereld komen naar deze regio om te werken bij de vele hoogtechnologische bedrijven. Onlangs heeft de regio met het Rijk afgesproken om tot 2025 27.000 woningen te bouwen. Al die extra inwoners en werkgelegenheid zorgen voor een stijgende mobiliteitsvraag. Daar hoort een volwassen infrastructuur bij die sturing en stuwing kan geven aan de groei van de economie en de demografie in deze regio.

Please follow and like us:
error