Expo: Melting Pot

Spectaculaire opening expositie “Melting Pot” op zondag 18 augustus in de Cacaofabriek.
DJ Sneep en Hans Dulfer zullen
acte de présence geven! UnityEight Helmond zal een explosief optreden verzorgen. Aanvang 15.00 uur en de toegang is gratis.

De expositie draagt de naam Melting Pot (Smeltkroes) en is samengesteld door Kool Koor, graffitikunstenaar uit Brussel.

De expositie is het resultaat van een samenwerking tussen Urban Matterz en De Cacaofabriek. De stichting Urban Matterz viert dit jaar haar eerste lustrum en dat is reden genoeg voor een speciale expo. In de tentoonstelling is onder andere werk te zien van twee belangrijke graffiti kunstenaars van het eerste uur: Kool Koor, die zijn carrière begon in de jaren 80 in New York en Hugo Kaagman, een van de pioniers van de Nederlandse graffitiscene.  

Streetart is van subcultuur mainstream geworden. Elke stad heeft tegenwoordig metershoge murals die worden gemaakt door de nieuwe generatie street artists. Een aantal van deze mural kunstenaars  zijn uitgenodigd voor de tentoonstelling in De Cacaofabriek. Studio Giftig en Zenkone hebben een monumentale muurschildering in Helmond gerealiseerd. Samen met Collin van der Sluijs en Dave de Leeuw tonen zij hun werk. 

Om de Melting Pot compleet te maken, is old-school graffiti art uit twee particuliere collecties in de tentoonstelling opgenomen. Hieronder werken van Rammelzee, Quick en Seen.

De ontstaansgeschiedenis van de Streetart die stevig verbonden is met HipHop, is gedocumenteerd door Joe Conzo. Deze New Yorkse fotograaf heeft vanaf het allereerste begin de hiphop scene vastgelegd op de gevoelige plaat. Zijn documentaire foto’s geven, samen met foto’s van hiphop artiesten van de hand van Hans van den Berkmortel, een mooi tijdsbeeld van 30 jaar HipHopgeschiedenis.

Jeroen Staarink selecteerde voor deze tentoonstelling videoclips. Deze zijn in een doorgaande loop te zien en te horen in de tentoonstelling.

In de lichtstraat van De Cacaofabriek zijn de winnende foto’s te zien van een publiekswedstrijd: ‘Wie maakte DE foto van het Urban Matterz festival de afgelopen edities?’
Een deskundige jury selecteerde vijf winnaars en natuurlijk is er ook een publiekswinnaar.
De winnende foto’s zijn op groot formaat te bewonderen.

Please follow and like us:
error