17.56Helmond

donderdag, 16 juli 2020

Socialmedia

Socialmedia

  • Home
  • /
  • /
  • NK JONGLEREN
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

NK JONGLEREN

6 januari 2018 - 7 januari 2018

Het NK Jongleren vindt plaats in de Cacaofabriek op 6 en 7 januari.

De Nederlandse jongleertop en -subtop zal weer ruim vertegenwoordigd zijn op het NK Jongleren, een wereldwijd leidend evenement op het gebied van jongleercompetities.

Dit jaar zal het voor de derde keer in de Cacaofabriek in Helmond plaatsvinden. Jongleren is behalve een sportieve activiteit ook een aantrekkelijke vorm van entertainment, dus voor publiek leuk om naar te kijken. Tijdens het NK zullen overdag de technische competities gehouden worden en op zaterdagavond de Actcompetitie en de Fight Night.

Voorgaande editie in Helmond

Dat het NK een internationaal karakter heeft, blijkt uit de deelnemers van vorig jaar. Zo kwamen er deelnemers uit Hongarije, Israël, Polen, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en natuurlijk uit heel Nederland. Het doel van het NK is o.a. het creatief en ambitieus stimuleren van onze deelnemers. Daarom geeft een jury van professionals uitgebreid feedback aan elke deelnemer. De stap van losse trucs naar een complete act is voor veel jongleurs groot, maar het NK heeft veel deelnemers kunnen motiveren zich te trainen in dit proces.

Competities

In totaal omvat het NK Jongleren 7 competities: Ballen, Devilstick, Kegels, Act, Ringen, Passing en Diabolo. Deze competities vinden plaats in de popzaal van de Cacaofabriek. Om de competities bij te wonen wordt er een kleine bijdrage gevraagd. Het tarief is €4,00 voor het middagprogramma en €6,00 voor het avondprogramma met de Actcompetitie en de Fight Night. Dit jaar is er voor het eerst ook een publieksprijs voor de mooiste act. De avond wordt afgesloten met de Fight Night waarbij steeds twee jongleurs tegen elkaar moeten battelen met kegels. De truc is dan om je tegenstander uit te schakelen en je eigen kegels in de lucht te houden.

Beginnersworkshops

Tijdens het NK Jongleren worden er tussen de competities door gratis beginnersworkshops gegeven. Wie wil kan meedoen, kom gerust langs om een kijkje te nemen! Het publiek wordt in de foyer van de Cacaofabriek al verrast door de vele jongleerkunsten. Dit is namelijk de plek waar vrij gejongleerd wordt. De Foyer en de workshops zijn gratis toegankelijk voor publiek. In de foyer komt ook een kraam te staan van Circus-Expert, waar allerlei circus- en jongleerattributen verkocht worden.

Jongleergroep Hebbes

Bas van de Kerkhof en Nick Willemse van jongleergroep Hebbes uit Deurne hebben zich ingeschreven voor deelname aan het NK Jongleren. Bas wist vorig jaar een 2de plaats te bemachtigen voor zowel de ballen- als kegelcompetitie. Nick doet wederom mee aan de act competitie met een verbazingwekkende yoyo-act. Verder worden de gratis workshops gegeven door Rinus Pecht, de begeleider van jongleergroep Hebbes.

Bas en Nick gaan zich ook nog inzetten voor de kwalificatieronde van de Fight Night.

Het belooft een spannende avond te worden!

Op www.nkjongleren.nl kun je meer informatie en het programma vinden. We hopen het Helmondse publiek te vermaken en te inspireren. Kom gezellig langs! Jongleren is tenslotte een laagdrempelige, ontspannende activiteit voor jong en oud, waarbij je letterlijk en figuurlijk even alles los kunt laten. Het NK Jongleren wordt ook via een live stream uitgezonden. De link hiervoor is: www.nkjongleren.nl/live.

Please follow and like us:
error

Gegevens

Begin:
6 januari 2018
Einde:
7 januari 2018
Evenement Categorie:

Locatie

Cacaofabriek
Cacaokade 1
helmond, 5705 LA
+ Google Maps
Facebook
Twitter
LinkedIn