12.71Helmond

woensdag, 22 mei 2019

Socialmedia

Socialmedia

header image
  • Home
  • /
  • /
  • lezing door Jos Leenen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

lezing door Jos Leenen

11 december 2018 | 20:00 - 22:00

Over het Helmonds (alfabet, eigen aard en eigenaardigheden, taalrijkdom, grammatica, poëzie)

Motto: Als een Helmonder flauwekul maakt, dan moet je hem serieus nemen. Als hij serieus wordt, dan valt er meestal wel wat te lachen.

De Fonkel, Prins Karelstraat 123,  5701 VL  Helmond  Aanvang 20.00 uur.

Over Jos Leenen

Behalve dat hij als opvolger van Theo Driessen wekelijks met zijn Sint jozefkoor gregoriaans zingt en in het verlengde daarvan zich verdiept heeft in het Vesperale van Margriet van Cortenbach (Helmonds handschrift uit 1536 met o.a. een gregoriaans gezang, speciaal voor het klooster in Die Haghe), houdt Jos zich bezig met de Helmondse taal.
Al diverse jaren gaat hij d’n boer op met gedichten, ook in het Hellemonds en presenteert hij zijn: Ge heurt erbaaj-les, un inburgeringskurzus Hellemonds. De Zodoekdè (de Helmondse variant van de sudoku) die na oplossing een Helmonds gezegde oplevert, is ook van zijn hand.  

De lezing op 17 april door Bert Kuijpers ging over d’n Hellemonder. Wim Daniëls zal in zijn lezing op 11 september ongetwijfeld d’n Hellemonder niet links laten liggen. Jos zal als afsluiting van dit drieluik Helmond zijn kurzus volledig in het Hellemonds presenteren. Jos is net als Bert en Wim in het trotse bezit van d’n Hellemondse Kwèèk.

Please follow and like us:
error

Gegevens

Datum:
11 december 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Facebook
Twitter
LinkedIn