9.03Helmond

zaterdag, 7 december 2019

Socialmedia

Socialmedia

header image
  • Home
  • /
  • /
  • Jorrit Westerhof & 3times7 live bij Omroep Helmond in cacaofabriek
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jorrit Westerhof & 3times7 live bij Omroep Helmond in cacaofabriek

14 november 2017 | 21:30 - 23:00

Dinsdag 14 november treedt het trio 3times7 op in de grote popzaal van de Cacaofabriek, waar een live opname gemaakt wordt voor Tegen de Stroom In, het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond.  Aanvang van het concert: 21.30 uur.

Waar de bandnaam doet vermoeden dat we hier te maken hebben met zwartgeverfde-haren-emo-rock met maatwisselingen, is het in werkelijkheid een aangenaam psychedelisch orkestje, met een drummer die zichzelf zo ongeveer van z’n kruk afdrumt. Kom dus op tijd.

Het eclectische spel van jazzgitarist Jorrit Westerhof is aardig dwars te noemen binnen jazz conventies. De in Rotterdam wonende muzikant vond zijn eerste muziekliefde in de heavy metal, maar stapsgewijs raakte Westerhof verslingerd aan de dissonantere improvisatievormen binnen de jazz. Tijdens een artist in residence bij Worm ontstonden twee albums: ‘I don’t know what I can Imagine’ en ‘Squeeze the lemon’ als lid van de driemansformatie 3times7.

Verwacht niet die zachtzinnige borrelnootjes-variant van jazz, maar een maalstroom van dwarse psychedelica, opwindende spanningsbogen die prompt zuigen van grillig tot melancholisch, plus de rokerige, bezopen klankkleur van blues.

Jorrit Westerhof presenteert zijn jonge trio 3times7 met Aleksandar Skoric op drums en Marko Curcic op bas. Vol energie en extase brengen ze het beste van de psychedelische jaren zestig, delta blues, folkmuziek uit de balkan en de nieuwe elektronische muziek. Individueel zijn ze allen sterke persoonlijkheden, maar als trio balanceren ze “tussen de door Jimi Hendrix geïnformeerde blueslicks en de zorgeloze Shadows-achtige liedjes: the sky the limit” (Draai om je oren).

Het concert op 14 november, dat deel uitmaakt van de reeks ‘Tegen de Stroom In Sessies’,  zal ruim een uur duren en het eerste deel wordt live uitgezonden in het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond Tegen de Stroom In . Publiek kan het concert gratis bijwonen. Uw aanwezigheid wordt door de muzikanten bijzonder op prijs gesteld. Graag tot dinsdag 14 november, 21.30 uur in de popzaal.

Please follow and like us:
error

Gegevens

Datum:
14 november 2017
Tijd:
21:30 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

Cacaofabriek
Cacaokade 1
helmond, 5705 LA
+ Google Maps
Facebook
Twitter
LinkedIn