19.78Helmond

donderdag, 18 april 2019

Socialmedia

Socialmedia

header image
  • Home
  • /
  • /
  • Hoe werkt onze lokale democratie?
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Hoe werkt onze lokale democratie?

28 november 2018 | 20:00 - 21:30

De gemeente  Helmond: voor sommigen een organisatie die ver-van-het-bed is. Voor anderen een instituut dat daadwerkelijk het verschil kan maken voor zijn inwoners. Wie anders dan de burgemeester van Helmond, mevrouw Blanksma-van den Heuvel, kan een helder inzicht geven in de werking van de lokale democratie? Zij gaat vertellen over hoe besluiten tot stand komen. Wat is de rol van het college van burgemeester en wethouders en waar gaat de raad over? Wat is het werkterrein van gemeenteambtenaren en hoe is de samenwerking met partners in de stad? Welke positie heeft de gemeente Helmond ten opzichte van Eindhoven en andere buurgemeenten?

Het besturen van een gemeente is een complex proces. De burgemeester vervult daarin een bijzondere rol en mw. Blanksma zal vanuit haar eigen ervaringen vertellen hoe de gemeentelijke ‘machine’ werkt en dienstbaar is aan haar inwoners. Vanuit haar jarenlange ervaring als lid van de Tweede Kamer, lid van Provinciale Staten en tegelijkertijd door haar werkzaamheden destijds bij de Rabobank (ook in Helmond), kan de in Helmond geboren burgemeester een vergelijking maken met andere bestuurslagen van de overheid. Kortom, een interessante lezing met veel mogelijkheden voor interactie.

De lezing vindt plaats op woensdag 28 november in de Bibliotheek Helmond-Peel, Watermolenwal 11 en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 6,00. Om teleurstellingen te voorkomen is inschrijven aanbevolen. Inschrijven is mogelijk tot daags voor de lezing, 11.00 uur. E-mailadres info@vuhelmond.nl, telefoon 0492 532 729.
Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
28 november 2018
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Facebook
Twitter
LinkedIn