22.24Helmond

zondag, 16 juni 2019

Socialmedia

Socialmedia

header image
  • Home
  • /
  • /
  • Herfstkasteel
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Herfstkasteel

13 oktober 2018 - 28 oktober 2018

Kasteel Helmond wordt in de herfstvakantie omgetoverd tot Herfstkasteel. Doe mee met het familieprogramma, van 13 t/m 28 oktober. Samen met opa en oma mee naar het Herfstkasteel? Dat is nu extra aantrekkelijk. In de herfstvakantie hebben alle opa’s en oma’s, in het bijzijn van minimaal 1 betalend kleinkind, 50% korting op een toegangskaart voor Kasteel Helmond. 

Op dinsdag 16 oktober, woensdag 17 oktober en donderdag 18 oktober tussen 11.00-16.00 uur is er  de workshop Herfstkunstwerk maken. Van echte bladeren, kastanjes, eikeltjes, mos of takjes uit de kasteeltuin. Aanmelden is niet nodig. De deelnamekosten zijn €3,50 per persoon exclusief de toegang tot het kasteel. De workshop is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Is het herfstkunstwerk klaar? Stel het dan met foto en tekstbordje tentoon in het kasteel van 13 t/m 28 oktober, of neem het mee naar huis. Na deelname aan de workshop mag je in de herfstvakantie nog een keer gratis het kasteel bezoeken met twee introducees.

Gloednieuw bordspel Brand!|
In Kasteel Helmond zijn er verschillende speurtochten voor families en kinderen te maken. Ook staan in de herfstvakantie middeleeuwse spellen buiten klaar op het binnenplein, dat is goed voor gratis speelplezier! Daarnaast kun je meedoen met de zoldertour Kasteel in brand! Via www.museumhelmond.nl boek je de zoldertour in de herfstvakantie van dinsdag t/m vrijdag elk uur tussen 11.00 uur en 16.00 uur. In het weekend elk uur om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. De zoldertour is geschikt voor bezoekers van 8 jaar en ouder die goed ter been zijn. Speel na een bezoek aan de eeuwenoude zolder het gloednieuwe bordspel Brand! in de torenkamer en raad wie of wat de grote kasteelbrand in 1549 heeft veroorzaakt.

Kasteelverhalen
Luister in de herfstvakantie ook naar de prachtige verhalen van de kasteelvrouwen, zij laten je de mooiste en spannendste plekjes in het kasteel zien.

 

Kasteelcafé

Lekkere trek  of dorst gekregen van al deze activiteiten? Bezoek dan het Kasteelcafé waar je heerlijke (herfst)gerechten en drankjes kunt bestellen.

Please follow and like us:
error

Gegevens

Begin:
13 oktober 2018
Einde:
28 oktober 2018
Facebook
Twitter
LinkedIn