10.71Helmond

dinsdag, 19 maart 2019

Socialmedia

Socialmedia

header image
  • Home
  • /
  • /
  • Feestelijk open huis Taoïstische Tai Chi Vereniging
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Feestelijk open huis Taoïstische Tai Chi Vereniging

12 januari | 10:00 - 14:00

Op zaterdag 12 januari organiseert de Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland een feestelijk open huis ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum. Iedereen is welkom van 10:00 – 14:00 uur in het nationale centrum aan de Mierloseweg 140 in Helmond. Tijdens het open huis is er non stop tai chi (leden doen 30 ‘sets’ achter elkaar, voor ieder jaar een set). Koffie, thee en wat lekkers staat klaar en iedereen is welkom om kennis te maken.

30 jaar Taoïstische Tai Chi kunsten in Nederland
In 1970 heeft de taoïstische monnik Master Moy Lin Shin deze bewegingskunst naar Canada gebracht. Vervolgens werd in 1989 de eerste klas in Nederland gegeven in Tienray. En daarna is het snel gegaan, op dit moment zijn er meer dan 30 leslocaties. Vanaf 1996 wordt er les gegeven in Helmond en in 2010 is het nationale centrum aan de Mierloseweg geopend. Dit is een van de drie Europese Centra waar met grote regelmaat leden uit heel Europa voor workshops bijeen komen voor hun verdere ontwikkeling.

Taoïstische tradities voor meer harmonie
Het taoïsme benadrukt spirituele ontwikkeling door het cultiveren van lichaam en geest, met als uiteindelijk doel in harmonie te komen met jezelf en met anderen.  De grondbeginselen van de Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland zijn een afspiegeling van de taoïstische tradities waarin vrijwilligerswerk en het helpen van anderen belangrijk zijn.

Gezonder door het leven
Taoïstische tai chi kunsten werken stressverlagend en zijn goed voor circulatie, balans, houding, kracht en flexibiliteit. De bewegingen zijn voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd of fysieke conditie. Op dit moment zijn er beginnersklassen op woensdagochtend en donderdagavond waarbij een gratis proefles altijd mogelijk is.

 

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
12 januari
Tijd:
10:00 - 14:00
Evenement Categorie:
Facebook
Twitter
LinkedIn