15.94Helmond

zaterdag, 6 juni 2020

Socialmedia

Socialmedia

  • Home
  • /
  • /
  • De Boekenweek in Bibliotheek Helmond-Peel
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Boekenweek in Bibliotheek Helmond-Peel

23 maart 2019 | 08:00 - 31 maart 2019 | 17:00

De Boekenweek in Bibliotheek Helmond-Peel

 

Van 23 t/m 31 maart is het weer Boekenweek met als thema: De moeder de vrouw

 

Activiteiten in Bibliotheek Helmond-Peel:

 

Feestelijke start van de Boekenweek in Bibliotheek Asten

 

De afgelopen maanden is een groot gedeelte van de Bibliotheek in Asten heringericht. De collectie is opnieuw ingedeeld, kasten zijn verlaagd, er zijn meer zitplaatsen gecreëerd en het meubilair is vernieuwd. De Bibliotheek ziet er weer top uit! Deze nieuwe start én het begin van de Boekenweek gaan we vieren op zaterdag 23 maart vanaf 10.00 uur in de Bibliotheek Asten, Kerkstraat 12. Wethouder mevrouw Janine Spoor zal de heropening verrichten. Zij zal het 1e boek ‘metselen’ in onze nieuwe ‘Boekenwand’. Iedereen mag vervolgens ook een boek metselen.

Om 11.00 uur is er een vrolijke vertelvoorstelling ‘Prinses op de erwt’ door ‘Verhalen van Annie’ voor kinderen, ouders en grootouders. Om 11.30 uur draagt Doret Schulkes, ontwerpster van de herinrichting, voor uit eigen werk ‘over de keuken van mijn moeder’ en om 12.00 uur sluiten dichter Arnold de Boer en pianist Wouter van Lierop de ochtend af met toepasselijke gedichten en muziek. De toegang is gratis. Voor de vertelvoorstelling wordt aangeraden kaartjes te bestellen via de website i.v.m. het beperkt aantal plaatsen. www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

 

Kunstlezing ‘De moeder de vrouw’ door Ger Jacobs

Kunsthistoricus Dr. Ger Jacobs geeft tijdens de Boekenweek op dinsdagavond 26 maart in Bibliotheek Helmond een lezing over het thema: ‘De moeder de vrouw’. Hoe zijn kunstenaars in het verleden om gegaan met dit thema? Is de vrouw enkel traditioneel afgebeeld, of heeft zij ook een ontwikkeling in de kunst doorgemaakt? Graag vooraf aanmelden: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

 

Boekenbal in de Gaviolizaal ‘Lang Leve Cultuur’

 

De Boekenweek start traditiegetrouw met het Boekenbal. Met ‘Lang Leve Cultuur’ willen we ouderen bereiken, die normaal geen gebruik maken van het cultuuraanbod. Bijvoorbeeld omdat zij alleen zijn of niet mobiel zijn en geen vervoer hebben. Donderdagmiddag 28 maart gaan we in Helmond “aan de zwier” tijdens het eerste Boekenbal in de Gaviolizaal, onder de warme klanken van de draaiorgels. Wim Daniëls is te gast en vertelt op de hem zo vertrouwde humoristische wijze over het thema van de Boekenweek ‘De moeder de vrouw’ en Troubadour Tonny Wijnands zingt liedjes en vertelt over vroeger. Voor deze activiteit moet je je vooraf aanmelden: www.langleve-cultuur.nl

 

Preview boek ‘Wij Someren’ in Bibliotheek Someren

 

Het platform Samen voor Someren is bezig met een boek over bijzondere mensen in de gemeente. Diverse inwoners  uit Someren hebben inspirerende verhalen aangeleverd. Vrijdagavond 29 maart krijgt het publiek alvast een voorproefje van een aantal mooie verhalen.

Boekenweekmagazine en linnen tas

Vanaf 23 maart ligt het Boekenweekmagazine klaar voor onze leden. Vol leestips, themaboeken, achtergronden en interviews bij het thema van de Boekenweek. Leen een boek dat past bij het thema in een speciale thematas, en geniet van mooie verhalen. De tas mag je houden. Voor beide geldt: zolang de voorraad strekt.

 

50% korting bij Museum Helmond

Boeken geleend tijdens de Boekenweek bij Bibliotheek Helmond-Peel? Bewaar dan je uitleenbon en je krijgt op vertoon van deze bon direct 50% korting bij de tentoonstelling ‘Returning the Gaze’ van Karin Hanssen in de Kunsthal van Museum Helmond. Met het entreebewijs kun je zowel het kasteel als de kunsthal bezoeken. Bovenop de korting biedt Museum Helmond tijdens de Boekenweek de gasten een ruimte aan, middenin de expositie van Karin Hanssen, waar zij hun boek in alle rust kunnen lezen. Karin Hanssen is beeldend kunstenaar, schrijfster van kritische teksten en feministisch activiste. Hanssen behoort tot de meest talentvolle Belgische schilders van de laatste decennia.

 

Word lid tijdens de Boekenweek en krijg twee cadeaus: Boekenweekgeschenk én gratis reizen!

Ben je nog geen lid van de Bibliotheek? Dan is dít het moment om lid te worden!

Neem tijdens de Boekenweek een abonnement en je ontvangt een voucher waarmee je bij de deelnemende boekhandels gratis een Boekenweekgeschenk krijgt. Met dit Boekenweekgeschenk reis je gratis op zondag 31 maart, zo heb je dat abonnement er meteen al bijna uit!

Please follow and like us:
error

Gegevens

Begin:
23 maart 2019 | 08:00
Einde:
31 maart 2019 | 17:00
Facebook
Twitter
LinkedIn