E-waste Race Brabant Blink gaat van start

Van 10 september tot en met 5 oktober nemen tien basisscholen in de omgeving van Helmond, Deurne en Asten deel aan de E-waste Race. De basisscholen nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. Op maandag 3 september om 08.30 wordt de race in gemeente Helmond afgetrapt met een gastles bij Basisschool Brandevoort. Wethouder en voorzitter van het bestuur van Blink, Gaby van den Waardenburg zal hierbij aanwezig zijn.

De E-waste Race
Mensen kunnen hun afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd worden deze dan aan huis opgehaald door scholieren. Het elektronisch afval wordt vervolgens opgehaald bij de scholen. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar de Ontdekfabriek in Eindhoven.

Leerzame en leuke manier van recyclen  
De E-waste Race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen zodat er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven worden. Bovendien maakt de E-waste Race recyclen makkelijk en leuk.

Deelnemende scholen
De scholen die meedoen zijn Basisschool Talentrijk, Brandevoort, De Vlier, St. Willibrordus, St. Odulfus, De Goede Herder, D’n Heiakker, Tijl Uilenspiegel, Het Lover en Lambertusschool.

De E-waste Race in deze regio is een initiatief van Blink en Weee Nederland.

Please follow and like us:
error