Cursus Digisterker: leer om te gaan met de e-overheid

Nederland digitaliseert. De Bibliotheek helpt! Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht in de Bibliotheek. De Bibliotheek Helmond-Peel biedt weer de gratis cursus Digisterker, om te leren omgaan met de digitale overheid.

Cursus Digisterker

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid heeft de Bibliotheek de cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en Belastingdienst.

De cursus Digisterker start in Helmond weer op donderdagochtend 23 mei, de 2e les is op 6 juni en de 3e op 13 juni Het zijn 3 lessen van 2 uur. Steeds van 10.15 tot 12.15 uur.
Meer informatie en aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten. Bij de cursus hoort een praktisch werkboek dat je voor 10 euro kunt aanschaffen: dit is ook een prima naslagwerk voor thuis. In 2019 wordt de cursus Digisterker vaker georganiseerd. Dus als deze data nu niet uitkomen, meldt u dan toch gerust bij de Bibliotheek.
Digisterker is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan: je kunt werken met een toetsenbord en muis, hebt een e-mailadres en internet. Nog geen ervaring met computers en internet? Volg dan eerst de cursus Klik&Tik in de bibliotheek!

Please follow and like us:
error