Carat seizoen

SAMSUNG

Van begin mei tot eind september loopt het Carat seizoen. Tientallen muziekverenigingen verzorgen gedurende deze periode gratis concerten in het karakteristieke Carat paviljoen. Diverse muziekstijlen passeren de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is nu rond 16:00 uur afgelopen. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. 
Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen en voldoende zitplaatsen aanwezig.
Dit jaar bestaan de Carat-Concerten 25 jaar! Het wordt een heel seizoen jubileum. Daarom worden ook alle jubilerende deelnemende muziekgroepen in het zonnetje gezet. De eerste zondag van de maand is dat.Programma 21 juli 2019.

12.00 uur: Blazerij de Molshoop uit Derune.
Blazerij de Molshoop werd 38 jaar geleden opgericht door een groep enthousiastelingen uit de Molvense Erven in Nuenen. Beginnend als een groep buurtgenoten die in 1979 het Nuenens carnaval voor het eerst kleur gaf, is de Molshoop inmiddels uitgegroeid tot een 18-koppige blaaskapel met een groot repertoire, dat varieert van Zuid-Amerikaans, tot blues en dixieland. Ook hits uit de jaren ’60, ’70 en ’80 vormen onderdeel van het repertoire.

13.00 uur: Instrumentaal trio Moussai uit Vakenswaard.
Mousai is de naam van een instrumentaal trio dat zich toelegt op fijne luistermuziek. Deze naam is afkomstig uit het Oudgrieks en is een verzamelnaam voor de ”kunsten der muzen” (schone kunsten), waartoe muziek zeker ook hoort.

Het repertoire bestaat uit luistermuziek in het licht klassieke genre en uit modernere muziek die speciaal is gecomponeerd voor accordeon en /of mandoline. Daarnaast leggen ze zich toe op volksmuziek uit diverse landen.

Al bij de eerste klanken proeft u de sfeer en de herkomst van elk uit te voeren werk, dat soms lang en dan weer heel kort kan zijn, maar tevens ingetogen, opzwepend of melancholiek. Ze nemen de luisteraar als het ware mee op een `muzikale reis door vele landen’. Voor de bezetting mandoline, accordeon en gitaar is heel weinig gecomponeerd. Ze maken daarom zelf arrangementen en proberen daarbij de muziek een heel eigen karakter te geven.

De concertmiddag is zoals altijd gratis toegankelijk en start om 12:00 uur. In het park zijn horecavoorzieningen en voldoende zitplaatsen aanwezig.

U bent van harte uitgenodigd te komen luisteren naar de Carat-Concerten 2019.

Please follow and like us:
error