Carat concerten programma

Programma 18 augustus 2019.

12.00 uur: Seniorenorkest Uden.
Seniorenorkest Uden bestaat sinds 2001 en telt een 25-tal muzikanten, afkomstig uit Uden, Zeeland, Nistelrode en Boekel. Het repertoire is een goede mix van nostalgisch en moderne, Hollandse hits en swingende evergreens. Kortom muziek voor jong en oud om met plezier naar te luisteren.

14.00 uur: Seniorenorkest Sonore uit Son
Sonore, opgericht op 1 september 1991, is een van de zeven muziekgezelschappen van de harmonie Pro Honore et Virtute en heeft inmiddels het 25 jarig bestaansjubileum gevierd. Het orkest wordt gevormd door een gezelschap van 25 muzikanten met als dirigent de heer Harrie Scheutjens.
Gestreefd wordt naar een evenwichtige samenstelling van muzikanten, waarbij het centraal staat dat een gevarieerd programma van muziekgenres gespeeld kan worden. Hierbij moet gedacht worden aan onder andere polka’s, walsen, marsmuziek en gezellige meezingers.

15.00 uur: Brandweerkapel Helmond
De brandweerkapel bestaat uit 16 personen en werd in 1981 opgericht. Een groepje muzikale brandweerlieden stond aan de grondvesten van de kapel. Hun eerste repetities vonden plaats in de voormalige brandweerkazerne, de huidige Gaviolizaal Het repertoire van de brandweerkapel bestaat voornamelijk uit Duitse en Tsjechische volks- en stemmingsmuziek.

Van begin mei tot eind september loopt het Carat seizoen. Tientallen muziekverenigingen verzorgen gedurende deze periode gratis concerten in het karakteristieke Carat paviljoen. Diverse muziekstijlen passeren de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is nu rond 16:00 uur afgelopen. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. 
Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen en voldoende zitplaatsen aanwezig.

U bent van harte uitgenodigd te komen luisteren naar de Carat-Concerten 2019.

Please follow and like us:
error