Buurtpreventie vogelbuurt

imageHet aantal woninginbraken in de Vogelbuurt is in de afgelopen jaren 2013-2015 gestegen. Nu is de Vogelbuurt een prettige, rustige en relatief veilige wijk. In de Vogelbuurt is onlangs het project ‘voorkomen woninginbraken ’ opgestart en er is een buurtpreventieteam. Dit buurtpreventieteam heeft een tijdje stilgelegen. Nu gaan we buurtpreventie weer nieuw leven inblazen voor de hele Vogelbuurt. Daarbij kunnen wij je hulp goed gebruiken! In deze brief vertellen wij je meer over buurtpreventie en hoe je als buurtbewoner kunt helpen.

Waar moet je aan denken als het over buurtpreventie gaat?
Samen zijn we de oren en ogen van de wijk. Wij weten als bewoners wat er nodig is om onze wijk leefbaar en veilig te maken. Met buurtpreventie gaan we ons eerst richten op het terugdringen van het aantal woninginbraken en wat we hieraan samen kunnen doen om dit tegen te gaan. Hierna richten we ons ook op andere zaken, waardoor het wonen in onze buurt nog prettiger wordt. Voorbeelden zijn de aanpak van parkeeroverlast, zwerfvuil en te hard rijden.
Door hierbij samen te werken met andere bewoners en professionals (politie, LEVGroep, Stadswacht, gemeente Helmond, Rabobank, Woonpartners) hebben we nog meer mogelijkheden om onze wijk schoon, heel en veiliger te maken.

Wie zoeken we?
Voel je je betrokken en wil je als buurtbewoner, bewonersgroep, buurtvereniging of in ander verband enkele uren per maand of jaar met ons meedenken en meedoen om onze buurt samen met je buren veiliger en leefbaarder te maken? Meld je dan aan bij Buurtpreventie Vogelbuurt.
Je krijgt er ook iets voor terug. Zoals een veiligere buurt, meer contacten met je buurtbewoners en meer sociale controle. Samen staan we sterk!

Heb je interesse?
Kom dan op zaterdag 2 april 2016 tussen 10.00 uur en 16.00 uur naar de Buurttent op hoek Reigerlaan (bij het speeltuintje) voor meer informatie. Daar zijn ook de hierboven genoemde organisaties en een preventie adviseur woninginbraken aanwezig. Je vindt hier onder andere praktische informatie om woningbraken te voorkomen. Na deze dag willen we, samen met alle nieuwe deelnemers, over gaan tot het uitzetten van acties in de wijk om het aantal woninginbraken te verminderen en de leefbaarheid te vergroten.

Je kunt je natuurlijk ook al meteen aanmelden bij het Buurtpreventie Vogelbuurt:
Setty Vos tel. 545649 of setty_vos@hotmail.com
Konnie Maijen tel. 06-33593665 of konnie@helmond-noord.org
Mientje Bos tel. 06-20189544 of mientjebos@hotmail.com.
Hopelijk tot zaterdag 2 april! De koffie staat klaar. En wij ook.

Hartelijke groet,
Actiegroep ‘voorkomen woninginbraken’

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *