Brabants/Franse korte film met Pierre Bokma in Cacaofabriek Helmond

De Brabants/Franse onafhankelijke korte film De Blauwe Maagd, met in de hoofdrollen Pierre Bokma en Sytske van der Ster, draait van 2 tot en met 7 april in de Cacaofabriek Helmond. De vertoningen zijn een onderdeel van de unieke Filmhuistour van de film die medio maart van start is gegaan. De film zal de komende maanden in nog veel meer Nederlandse filmhuizen en theaters te zien zijn.
De Blauwe Maagd, een productie van VandePunt Filmproducties geregisseerd door Tim Klok en geschreven door Joeri Pruys, speelt zich af in de jaren zestig in Zuid-Frankrijk en kenmerkt zich door de sprookjesachtige setting en een intense ontknoping op de besneeuwde top van Mont Ventoux.
De film, die volledig onafhankelijk geproduceerd is, wordt via een tour langs filmhuizen en theaters door de makers zelf naar het publiek gebracht, in een gevarieerd programma met behind-the-scenes-materiaal en in vele gevallen ook met een nagesprek met de makers. In de Cacaorfabriek zal de eerste voorsteling, op 2 april, in aanwezigheid van de makers zijn.
“Voor ons is het supergaaf dat onze film op deze manier een groot bioscooppubliek weet te bereiken, wat voor een korte film normaal gesproken erg moeilijk is,” aldus producent Puck Mickers. “We hopen dat we hiermee andere filmmakers inspireren ook het publiek zelf op te zoeken.” Regisseur Tim Klok beaamt dit: “Het is fantastisch om direct met het publiek in gesprek te gaan en hun ervaring te horen. En ik vind het mooi dat we de kijker een idee kunnen geven wat erbij komt kijken zo’n film te maken.”
Ook het internationale publiek zal De Blauwe Maagd vanaf komende maand te zien krijgen: eerder kondigden de makers aan dat de film is geselecteerd voor het Midwest Action Fest in de Verenigde Staten. Andere selecties voor filmfestivals zullen de komende tijd bekend worden gemaakt.
De filmhuistour, die de makers zonder tussenkomst van distributeurs weten te realiseren, past bij het onafhankelijke karakter van De Blauwe Maagd. De film is gemaakt zonder de betrokkenheid van omroepen, filmfondsen of andere sectorinstituten en grotendeels gefinancierd middels bedrijfssponsoring en crowdfunding. De Blauwe Maagd kende de meest succesvolle crowdfundingcampagne ooit voor een Nederlandse korte film. De oorspronkelijkheid en ondernemingszin van de makers trok niet alleen de talenten van Pierre Bokma en Sytske van der Ster aan, maar ook van de jonge Franse actrice Tatiana Chiline, die eerder een rol speelde in To The Wonder van de beroemde Amerikaanse regisseur Terrence Malick.

Please follow and like us:
error