Bestrijding eikenprocessierupsen

De overlast van eikenprocessierupsen is dit jaar erg groot. De gemeente heeft dit jaar al 1050 meldingen ontvangen, ten opzichte van 550 meldingen voor het gehele vorige seizoen. De gemeente doet er alles aan om de rups te bestrijden. Ziet u een nest? Meld dit dan bij de gemeente via het meldingsformulier op www.helmond.nl of door te bellen naar 14 0492. Heeft u al een melding gedaan? Dan is dat voldoende. Uw melding staat genoteerd bij de aannemer. Vanwege het grote aantal meldingen kan het wat langer duren. Dubbel melden is niet nodig.


Manier van bestrijden
 
De eikenprocessierupsen worden bestreden door ze te plukken of weg te zuigen. Dat gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. Er zijn op dit moment drie bestrijdingsteams in Helmond aan de slag die gebruik maken van hoogwerkers die tot 21 meter inzetbaar zijn. Ieder team is in een ander gedeelte van Helmond werkzaam om zoveel mogelijk rupsen en nesten te kunnen verwijderen. Meldingen van eikenprocessierupsen bij speelplekken, scholen en kinderdagverblijven worden met spoed behandeld. Vermijd zelf elk contact met de rupsen en de resten ervan.


Informatie
Meer informatie over de eikenprocessierups en de bestrijdingsmethodes is te vinden op www.helmond.nl/rupsen en www.rivm.nl/Onderwerpen/E/Eikenprocessierups.  Voor gezondheidsvragen: GGD, tel. 0900 36 86 868.

Please follow and like us:
error