Aanmelden voor Kidskookcaféwedstrijd weer van start

Vanaf 19 augustus kunnen leerlingen van groep 7 en 8 van Helmondse basisscholen zich aanmelden voor de Kidskookcaféwedstrijd 2019. Kinderen kunnen zich opgeven in duo’s door een pastarecept in te sturen, passend binnen het thema lekker én gezond. Op 10 oktober strijden de vijf geselecteerde duo’s om de Helmondse titel.

Aanmelden

Vind je zoon of dochter koken leuk en zit hij of zij dit jaar in groep 7 of 8 van een Helmondse basisschool? Duik dan samen de keuken in voor een smaakvol pastagerecht. Dit jaar dagen we leerlingen uit om de ingrediënten zo optimaal mogelijk te gebruiken, want weggooien is zonde! Kinderen kunnen zich op een creatieve manier aanmelden in koppels van twee door een mail te sturen naar k.spijkers@ggdbzo.nl. Aanmelden kan tot en met 15 september. Uit alle inzendingen wordt op dinsdag 17 september een selectie gemaakt van de beste duo’s die tegen elkaar zullen strijden tijdens de Helmondse finale. 

Workshop met chef-kok Mounir Toub Op donderdag 3 oktober verzorgt tv- en chef-kok Mounir Toub een workshop voor de geselecteerde duo’s. Een leuke workshop waarin hij de kinderen meeneemt in de wereld van pasta. Hierna gaan de finalisten aan de slag met het oefenen en bijschaven van hun gerecht voor de finale op donderdag 10 oktober.

Dutch Food Week
De Kidskookcaféwedstrijd wordt georganiseerd door Food Tech Brainport, Jibb+ en gemeente Helmond in het kader van de Dutch Food Week. Deze vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 16 oktober. Dutch Food Week is hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan.

Please follow and like us:
error