Aanmelden voor de derde editie van de Kidskookcaféwedstrijd

Dit jaar wordt in Helmond voor de derde keer de Kidskookcaféwedstrijd georganiseerd voor leerlingen van groep 7 en 8 van Helmondse basisscholen. Leerlingen kunnen zich in duo’s opgeven door een lekker en verrassend recept in te sturen met de flespompoen. Op donderdag 11 oktober vindt de finale plaats waarin de geselecteerde duo’s strijden om de Helmondse titel.

Onontdekte kooktalenten
Voor deze wedstrijd worden leerlingen uit groep 7 en 8 van de Helmondse basisscholen uitgedaagd om mee te doen met deze leuke en culinaire kookwedstrijd. Uit de aanmeldingen van de afgelopen jaren is gebleken dat Helmond barst van de onontdekte kooktalenten. Kinderen vinden het leuk én spannend om mee te mogen helpen in de keuken. Ook vergroot het zelf leren maken van gerechten het zelfvertrouwen van kinderen en wekt het de nieuwsgierigheid naar nieuwe smaken. Bovendien willen zij graag proeven wanneer zij zien wat er gebeurd met ingrediënten wanneer deze bijvoorbeeld worden gekookt, gebakken of gebraden. Door kennis op te doen over voedsel leidt dit uiteindelijk ook tot meer willen én durven eten.

Workshop met chef-kok Mounir Toub
Op donderdag 4 oktober verzorgt tv- en chef-kok Mounir Toub (24kitchen) een workshop tijdens de oefensessie. Een leuke workshop waarin hij de kinderen leert over snijtechnieken, smaken én een nieuw gerecht. Hierna gaan de finalisten aan de slag met hun gerecht om deze te oefenen en bij te schaven voor de grote finale op donderdag 11 oktober.

Aanmelden
Vind je zoon of dochter koken leuk en zit hij of zij dit jaar in groep 7 of 8 van een Helmondse basisschool? Duik dan samen de kookboeken in voor een lekker, leuk en verrassend recept met de flespompoen. Leerlingen kunnen zich op een creatieve manier aanmelden in koppels van twee door een mail te sturen naar k.spijkers@ggdbzo.nl. Uit alle inzendingen wordt op dinsdag 25 september een selectie gemaakt van de beste duo’s die tegen elkaar zullen strijden tijdens de Helmondse finale.

Dutch Agri Food Week (DAFW)
De Kidskookcaféwedstrijd wordt georganiseerd door Stichting Food Tech Brainport, Jong Helmond Lekker Gezond en Gemeente Helmond in het kader van de Dutch Agri Food Week (DAFW). Deze vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 16 oktober én staat geheel in het teken van gezonde voeding en gezondheid.

Meer informatie
Graag meer weten over de Kidskookcaféwedstrijd? Kijk dan op www.foodtechbrainport.nl of neem contact op met Karin Spijkers van Jong Helmond Lekker Gezond via 088-0031 474.

Please follow and like us:
error