Aandacht voor de Week van het Geld in Helmond

In het kader van de ‘Week van het Geld’ besteden de wethouders en burgemeester op verschillende manieren aandacht aan het thema geld onder Helmondse jeugd. Collegeleden zullen ieder een interactieve gastles verzorgen op een Helmondse basisschool of middelbare school. Daarnaast wordt de Week van het Geld afgesloten met een masterclass op het Roc ter Aa.

Gastlessen
Aankomende week zijn collegeleden te gast bij basisschool De Toermalijn (wethouder Maas); OBS ’t Hout (wethouder de Vries); OBS Brandevoort (wethouder van Dijk); basisschool ’t Baken (wethouder van den Waardenburg); Carolus Borromeus College (wethouder van Bree) en op basischool Salah Eddin El Ayyoubi (burgemeester Blanksma-van den Heuvel). Op deze scholen verzorgen zij een gastles waarin het thema ‘Ben jij een held met je geld?’ centraal staat. Dit thema wordt tijdens de gastles op een aantal manieren belicht, waaronder: geldkeuzes maken, sparen, financiële risico’s en verzekeren.

Masterclass
De Week van het Geld wordt op 29 maart afgesloten met een masterclass voor leerlingen van het Roc ter Aa. Deze masterclass wordt verzorgd door Arjan Vliegenthart (directeur van het Nibud) en burgemeester Blanksma-van den Heuvel (voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nibud). Tijdens de masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod: financiën op orde houden, financiële opvoeding en het hebben van schulden.

Aandachtspunten in Helmond
Ondanks de economische groei zijn er in Helmond relatief veel gezinnen, vaak ook met kinderen, die in armoede leven. Ook zijn er verschillen tussen wijken, op het vlak van gezondheid, kansen en de levensverwachting van mensen. Het verkleinen van die welvaarts- en gezondheidsverschillen, en ook de generatiearmoede is dan ook een belangrijk aandachtspunt voor de gemeente. Om die reden vraagt het college tijdens deze week extra aandacht voor het thema geld onder de Helmondse jeugd. Door bij leerlingen bewustwording te creëren van de waarde van geld, is er aandacht voor hun financiële competenties, voor het thema armoede en het hebben van schulden.

Initiatief Wijzer in geldzaken
De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken om leerlingen te leren omgaan met geld. In 2019 vindt deze nationale projectweek plaats van 25 tot en met 29 maart. Door leerlingen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd.

Please follow and like us:
error