2 Verdachten aangehouden met circa 47 kilo gedroogde henneptoppen.

Op donderdag 7 maart 2019 werd op de Mierloseweg ter hoogte van de Cortenbach straat een sterke henneplucht geroken door agenten. Zij hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de henneplucht en kwamen uit bij een woning op de Mierloseweg.

In de achtertuin van deze woning lagen houten balken met aluminiumfolie en deze balken zien wij vaak in hennepkwekerijen. In afwachting van een machtiging tot binnentreden werd door de agenten positie ingenomen aan de voor- en achterzijde van de woning om te voorkomen dat verdachten die eventueel in de woning aanwezig waren weg zouden kunnen komen. Nadat ze deze machtiging hadden verkregen, werd er binnengetreden in de woning.

Bij binnenkomst in de woning werden in de hal een aantal bigshoppers aangetroffen. In die bigshoppers zaten nagenoeg droge henneptoppen met een gewicht van ongeveer 45 kg en hennepafval met een gewicht van ongeveer 20 kg.

De aangetroffen gedroogde henneptoppen hebben een straatwaarde tussen de € 150.000 en € 190.000. Bij de woning werden een 48 jarige man en 45 jarige vrouw uit Helmond aangehouden. In de fouillering van de 48 jarige man werd ook nog een geldbedrag van € 1.539 aan contant geld aangetroffen. De Hennep, het geld en de auto van de verdachten zijn in beslag genomen.

Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Helmond

Please follow and like us: