Controleactie HIT Team

HIT-1Het Helmond Interventie Team (HIT) heeft op 12 mei controles uitgevoerd bij twee panden, één in Mierlo-Hout en één Helmond-Oost.  

Aan deze actie van het Helmond Interventie Team (HIT) namen Politie, AVIM (Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel), Brandweer, Enexis en Gemeente Helmond deel.

Resultaten
Bij de controleactie zijn de volgende zaken geconstateerd:

  • op beide adressen was de bewoning niet volgens de inschrijving bij de gemeente (BRP): daarvoor worden adresonderzoeken opgestart;
  • op beide adressen werden teveel bewoners aangetroffen en was er strijdigheid met het bestemmingsplan: verder onderzoek volgt;
  • 1 keer werd een persoon aangetroffen die zich niet kon legitimeren: verder onderzoek volgt;
  • 1 keer mogelijk sociale zekerheidsfraude: verder onderzoek volgt;
  • 1 keer mogelijk sprake van prostitutie: verder onderzoek volgt;
  • 1 keer zal de huurovereenkomst ontbonden worden.

Op alle adressen is informatie opgehaald over de arbeidsomstandigheden van de bewoners. De gegevens worden geanalyseerd en eventuele onderzoeken worden gestart.

Werkgebied
HIT is al enkele jaren actief in Helmond. Het team voert controles uit bij panden waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Denk bijvoorbeeld aan brandonveilige panden of een horecapand dat voor veel overlast zorgt. Of een woning waar mensen wonen die daar niet staan ingeschreven (adresfraude) of waar veel mensen onder slechte omstandigheden gehuisvest worden, zonder dat er daarvoor een vergunning is afgegeven. HIT pakt allerlei panden aan, van woningen tot horecazaken en bedrijfsgebouwen.

Meer informatie
Meer informatie over HIT is te vinden op www.helmond.nl/hit. Op die website staat ook een filmpje over wat het HIT-team is en doet.

Info en tips
Hoewel HIT zijn voelhorens in de samenleving heeft, kan het team niet zonder tips van de Helmonders. Inwoners worden opgeroepen om overlastsituaties aan HIT door te geven. Dit kan anoniem per telefoon (14 0492) of per e-mail HIT@helmond.nl.

Tips worden vertrouwelijk behandeld.

Bron: Gemeente Helmond

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *