Dutch Technology week 23 t/m 28 mei

verkeerscentrale 2Beleef techniek in Helmond tijdens de Dutch Technology Week!

In de Brainport Regio wordt van maandag 23 tot en met zaterdag 28 mei voor de vijfde keer de Dutch Technology Week (DTW) georganiseerd. Tijdens deze week staan de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. Als techniekstad bij uitstek heeft Helmond tijdens de DTW een interessant programma. Zo vindt op zaterdag 28 mei de High Tech Ontdekkingsroute voor het grote publiek plaats. Op twee Hotspots kun je beleven wat technologie allemaal te bieden heeft en de hele week zijn er verschillende activiteiten.

 High Tech Ontdekkingsroute

Op zaterdag 28 mei van 11:00 tot 17:00 uur vindt de High Tech Ontdekkingsroute plaats. Op deze publieksdag zetten twee high tech hotspots in Helmond hun deuren open. Neem op de Hotspot Automotive Campus bijvoorbeeld een kijkje in de innovatieve verkeerscentrale. Of kom meer te weten over hoe zelfrijdende auto’s met elkaar en met andere systemen kunnen communiceren. De A270 naar Eindhoven wordt afgesloten voor een wedstrijd tussen 10 tot 12 Europese teams in zelfrijdende auto’s: De Grand Cooperative Driving Challenge. En heb je vorig jaar de F16 gemist? Kom hem dan dit jaar van dichtbij bekijken op de Automotive Campus! Daarnaast vinden er ook diverse activiteiten voor kinderen plaats zoals vliegen in een vliegsimulator!

De tweede Hotspot, High Tech Helmond – De Peel, vindt men aan de Grasbeemd 2. Hier kan men een kijkje nemen in de keuken van mechatronica, metaal, food, textiel en defensie. Er vinden verschillende activiteiten plaats voor jong en oud. Kom racen met je zelfgebouwde wagen en ervaren hoe het is om piloot te zijn in één van de vliegsimulators van Defensie. Of laat je smaakpapillen werken tijdens diverse proefjes en smaaktesten. Ook kun je een 3D print maken van je eigen ontwerp. We laten in Helmond zien dat techniek leuk is, vernieuwend en zowel voor jongens als voor meisjes!

Led-petten en zelfrijdende vrachtwagens

Naast de High Tech Ontdekkingsroute is er nog meer te doen in Helmond. Dinsdag 24 mei ervaren leerlingen uit het voortgezet onderwijs hoe het is om een technisch beroep te hebben tijdens de Young Tech Tour. Op donderdag 26 mei doen zo’n 1000 basisschoolleerlingen op de Automotive Campus mee aan leuke doe-activiteiten tijdens Autotech. Ook de speciale dag voor MBO-leerlingen vindt plaats op de donderdag. De Techniek Bieb (Bibliotheek Helmond De Peel) organiseert op zaterdag 28 mei een workshop “Pimp je pet met led” waar kinderen zich voor kunnen opgeven. En op 26, 27 en 28 mei is op de Automotive Campus de voorstelling Groot Wild van theatergroep Afslag Eindhoven over zelfrijdende vrachtauto’s te zien.

Meer weten over de Dutch Technology Week? Kijk dan op www.dutchtechnologyweek.nl

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *