3 locatie voor vluchtelingenopvang in Helmond

belasting kantoorMOGELIJKE LOCATIES VOOR NOODOPVANG VLUCHTELINGEN – HELMOND

In de zoektocht naar mogelijke locaties voor noodopvang van vluchtelingen heeft het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) van de gemeente Helmond vandaag besloten drie locaties aan te wijzen voor verder onderzoek. In dit traject is rekening gehouden met eerder vastgestelde kaders. Er is gekeken naar locaties waar voor een periode van maximaal twee jaar 300 tot 500 vluchtelingen kunnen worden opgevangen.

Het betreft de volgende locaties:

  • Het voormalig Belastingkantoor (Stationsplein, Helmond)
  • Het voormalig EHAD-terrein (Engelseweg, Helmond)
  • Braakliggend terrein aan de Bosselaan (Ten noordwesten van het Jan Visser Museum)

De locaties worden aangeboden aan het COA en de Commissaris van de Koning, in het kader van de Brabantse Aanpak binnen dit vraagstuk. De gemeenteraad is dinsdagavond door burgemeester Blanksma van dit besluit op de hoogte gesteld. Direct omwonenden van de locaties worden vanavond schriftelijk geïnformeerd.

Op korte termijn zullen in de gemeente Helmond opnieuw stadsgesprekken worden georganiseerd, waarbij deze locaties en de randvoorwaarden voor opvang centraal staan. Zowel het advies van het COA als de signalen vanuit de bevolking zullen worden meegenomen bij het bepalen van een definitieve locatie, die vervolgens aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

U kunt reageren onder aan de pagina

bron gemeente Helmond

Please follow and like us:
error

One thought on “3 locatie voor vluchtelingenopvang in Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *